ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΤΟΥ ΜΑΡΚΕΛΛΟΥ

https://aeginaonlinenews.blogspot.com/2022/06/blog-post_63.html?spref=fb&fbclid=IwAR1HZVeTq3HSLJXF0JIEq1wrUrlQVT6rtVZYjRmZKY3p6tv85zFHSXqZrkk

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ "ΑΝΘΙΣΜΕΝΕΣ ΑΜΥΓΔΑΛΙΕΣ"

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
''ΑΝΘΙΣΜΕΝΕΣ ΑΜΥΓΔΑΛΙΕΣ''
Ο 1ος Ελεύθερος Διαδικτυακός Διαγωνισμός Φωτογραφίας με θέμα ΄΄Ανθισμένες Αμυγδαλιές'' ολοκληρώθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία από το Φωτογραφικό Εργαστήρι του Μορφωτικού Συλλόγου Αίγινας ο Καποδίστριας https://www.facebook.com/.../permalink/478671813639701 .
Είχαμε την χαρά να συμμετέχουν 74 φωτογράφοι με 164 φωτογραφίες.
Το βραβείο της καλύτερης φωτογραφίας σύμφωνα με την κρίση των μελών του εργαστηρίου κέρδισε η φωτογραφία της Ingrid Bergsdottir με τίτλο ''Η αμυγδαλιά και το αγόρι...Αίγινα''. Σήμερα το πρωί έγινε και η απονομή του βραβείου στην είσοδο του βιβλιοπωλείου ''Λυχνάρι'' στην Αίγινα που ευχαριστούμε θερμά για την χορηγία των δύο λευκωμάτων https://www.facebook.com/search/top?q=%CE%BB%CF%85%CF%87%CE%BD%CE%AC%CF%81%CE%B9%20%CE%B1%CE%AF%CE%B3%CE%B9%CE%BD%CE%B1. Το άλλο βραβείο πήρε η φωτογραφία με τις περισσότερες προτιμήσεις(like) του Klement Sina και θα αποσταλεί ταχυδρομικά.
 
 Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που στέκονται, βιβλίο και κείμενο που λέει "മ PILOT PILOT H LIVING LIGHT"
 
 
 Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, δέντρο με πυρηνόκαρπο, λουλούδι και φύση
 
 
Μπορεί να είναι εικόνα λουλούδι, δέντρο και εξωτερικοί χώροιΜπορεί να είναι εικόνα δέντρο με πυρηνόκαρπο και εξωτερικοί χώροι
 
 
 
 

Αφιέρωμα στη μνήμη του φωτογράφου Γιάννη Μπεχράκη

Ο Γιάννης Μπεχράκης ο σημαντικότερος φωτοειδησιογράφος της γενιάς του, έφυγε πέρυσι τέτοιο καιρό μετά από έναν χρόνο ασθένειας, νικημένος τελικά από τον καρκίνο. Μέχρι και το τέλος του δούλεψε για αυτό που πίστευε πολύ, βοηθώντας να στηθεί ένας καινούργιος φωτογραφικός θεσμός με θέμα την φωτοειδησιογραφία και φροντίζοντας για την δική του αναδρομική έκθεση πέρυσι στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Πολυβραβευμένος και καταξιωμένος φωτορεπόρτερ πρώτης γραμμής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό,επικεφαλής του φωτογραφικού τμήματος του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters στην Ελλάδα.άφησε πολύ βαριά κληρονομία στους συναδέλφους του και μια πικρή αλήθεια για όλους μας. ‘’Φωτογραφίζω για να μην πει κανείς ότι δεν ήξερε’’.
https://www.ellines.com/myths/3868-tha-stamatiso-mono-otan-den-antechoun-ta-podia-mou/
Το φωτογραφικό εργαστήρι του Μορφωτικού Συλλόγου Αίγινας ο Καποδίστριας τιμώντας την μνήμη του θα παρουσιάσει ένα αφιέρωμα για τον Γιάννη Μπεχράκη την Τετάρτη 11 Μαρτίου στις 7μ.μ. στο χώρο του συλλόγου (Οδός Νοσοκομείου & Αγίου Νεκταρίου)Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, κείμενο που λέει "ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ "O ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ" 1949 www.okapodistrias.gr Φωτογραφικό Εργαστήρι Φωτογραφικό Αφιέρωμα στη μνήμη του φωτογράφου Γιάννη Μπεχράκη Τετάρτη 11 Μαρτίου ώρα 19.00 στο εντευκτήριο του συλλόγου"

Χριστουγεννιάτικο ΄΄ CHEAP PHOTO ART Αegina ΄΄

Tο φωτογραφικό Εργαστήρι του Μορφωτικού Συλλόγου Αίγινας ΄΄ο Καποδίστριας΄΄ σε συνεργασία με το σύλλογο ‘’Αίγινα Εθελοντής’’ διοργανώνει για 9η χρονιά το

Χριστουγεννιάτικο
΄΄ CHEAP PHOTO ART Αegina ΄΄

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΙΓΙΝΑΣ
6 - 8 Δεκεμβρίου 2019
Παρασκευή 6μ.μ. - 10μ.μ.,
Σάββατο & Κυριακή :10π.μ. – 10μ.μ.

Στη δύσκολη εποχή της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, μέλη του φωτογραφικού εργαστηρίου, αλλά και φίλοι φωτογράφοι , εκθέτουν τα έργα τους σε πολύ χαμηλές τιμές , γιατί τελικά η τέχνη πρέπει να είναι προσιτή στον καθένα και να λειτουργεί λυτρωτικά σε δύσκολους καιρούς, η φωτογραφία, άλλωστε δεν είναι μόνο για προσωπική ευχαρίστηση, αλλά και μέσο για συνεύρεση και κοινωνική προσφορά.
Όλα τα φωτογραφικά έργα,φέτος είναι από το νησί της Αίγινας σαν θεματική ενότητα.
Τα έσοδα από τις πωλήσεις των έργων θα δοθούν στο σύλλογο ‘’Αίγινα Εθελοντής’’, ταυτόχρονα στο χώρο της έκθεσης μπορούν όσοι θέλουν να φέρουν τ ρόφιμα(λάδι,γάλατα,ζυμαρικά,όσπρια,ντοματοχυμούς,ρύζι,δημητριακά για το πρωινό των παιδιών) και είδη καθαρισμού(υγρό πιάτων,καθαριστικά γενικής χρήσης,σαπούνια).
Ο σύλλογος ενισχύει κάθε μήνα 160 άπορες οικογένειες στην Αίγινα με είδη πρώτης ανάγκης, ας σταθούμε δίπλα τους με την συμμετοχή μας προσφέροντας κάποια είδη ή και παίρνοντας κάποιο έργο που θάναι σε πολύ χαμηλή τιμή.


Τα φωτογραφικά έργα που θα πουληθούν θα δοθούν την Κυριακή το απόγευμα ή τις επόμενες μέρες.
Τα έργα μπορούν να πουληθούν σε όσα αντίτυπα ζητηθούν, και όσα είναι σε κάδρα θα πρέπει εκτός από το πρώτο τα άλλα να τυπωθούν σε καμβά ή κάπα φιχ ή χαρτοπλαστική.

Ευχαριστούμε τον Δήμο Αίγινας για την παραχώρηση του εκθεσιακού χώρου και το γραφιστικό γραφείο 3η Διάσταση για τις πολύ χαμηλές τιμές στην εκτύπωση των έργων.

image.png

https://www.aeginaportal.gr/ekpompes/26907-o-aris-paylos-kai-i-athina-pyrounaki-gia-to-9o-xristougenniatiko-cheap-photo-art.html

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Το Φωτογραφικό Εργαστήρι του Μορφωτικού Συλλόγου Αίγινας ο Καποδίστριας, ξεκινάει μαθήματα φωτογραφίας από Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 18.00-20.00 σε ηλικίες από 16 χρονών και πάνω, όσοι ενδιαφέρονται πρέπει να δηλώσουν την συμμετοχή τους στο 6934793002, το τμήμα θα λειτουργήσει εφόσον υπάρχει ικανοποιητικός αριθμός συμμετοχών.
Τα μαθήματα γίνονται στο χώρο του συλλόγου πίσω από το νοσοκομείο του Αγ. Διονυσίου (Νοσοκομείου και Αγ. Νεκταρίου) και φυσικά τηρούνται όλα τα μέτρα για την προφύλαξη της υγείας μας.Μπορεί να είναι εικόνα παιδί, στέκεται και κείμενο που λέει "ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ "O ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ" -Έτος Ίδρυσης 1949- www.okapodistrias.gr Φωτογραφικό Εργαστήρι Μαθήματα Φωτογραφίας Έναρξη Μαθημάτων 17 Νοεμβρίου 2021 18:00 20:00 κάθε ΤΕΤΑΡΤΗ στην αίθουσα του Μορφωτικού Συλλόγου (Νοσοκομείου & Ay. Νεκταρίου) Πληροφορίες -Εγγραφές Άρης Παύλος 6934793002 Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν εφόσον συμπληρωθεί o απαιτούμενος αριθμός συμμετεχόντων"